torstai 6. marraskuuta 2014

Erilaista elämää

Sanoisinko että huh. En ole ennen ihan tällaista elämää nähnyt, saatikka sitten kokenut. Mutta kyllä kannatti lähteä. Tässä ollaan nyt oltu töissä muutama päivä, teemme tällä hetkellä Amritsarista ns. esittelyvideota johon kuuluu muun muassa kultainen temppeli, Jallianwala Bagh niminen muistopaikka 1919 tapahtuneesta brittien hyökkäyksestä kyseiseen puistoon, sekä Pakistanin rajalla oleva jokailtainen "kukkoilu" tapahtuma, jonne emme vielä ole ehtineet kuvailemaan.


Eilen tuolla kultaisen temppelin ympärillä oli ilmeisesti jollekin jumalalle tarkoitettu juhlatapahtumapäivä, joita täällä tuntuu olevan enemmän kuin normaaleja arkipäiviä. Älytön ihmismassa ja kaikennäköisiä esityksiä. Pääsimme muutamien rakennuksien katoille kuvaamaan tätä tapahtumaa, oli erittäin hienot näkymät.

Niin kuin vähän uumoilin, niin ruoka on meikäläisen makuun hemmetin hyvää. Söitpä melkein mitä tahansa, niin maustetta on riittävästi ja pieni polte tulee kaupanpäälle. Ollaan käyty ihan länsimaalaisissakin mestoissa joissa saa sitä tuttua ja turvallista, mutta kyllä minulle uppoaa paremmin nämä paikalliset ruuat. Onneksi Intialaisempia vaihtoehtoja löytyy useimmiten myös länsimaalaisista ketjuista.

Meitä suositeltiin lähtemään ensi-viikonlopulla Dharamsalaan, jonne Dalai-lama saapuu juuri silloin. Näin me sitten tehdään, tällä viikolla tehdään myös lauantai töitä että saadaan ensi-viikolla perjantai vapaaksi ja voidaan olla pari yötä siellä, kun kuulemma kyseiseen paikkaan on noin viiden tunnin ajomatka. Pääseepähän näkemään vähän muutakin Intiaa, ja ehkä sen Dalai-lamankin.

Sellaista kuuluu Intiaan aika suuresti tiivistettynä, mutta sellaista se on. Vielä pitää mainita, että tähän liikenteeseen alkaa melkein tottua, ja riksojen kyydissä oleminen on aikamoista hupia.

- Mikko

KFC:n ulkopuolelta löytyi tämmöinen.


1 kommentti:

  1. Moi Mikko. Kiitos matkaraporteista ja -fiiliksistä, kuullostaa todelliselta elämykseltä! Hienoa, jos olette päässeet kunnolla työn makuun ja tutustumaan paikalliseen työkulttuuriin, puhumattakaan ruoka- ja liikennekulttuurista sekä uskonnollisista ja muista juhlamenoista, mahtavaa. Kaikkea hyvää sinne, täällä vesi kielellä odotellaan lisää kuulumisia. Esa

    VastaaPoista