perjantai 28. marraskuuta 2014

Tässä se sit melkeinpä olis

Himalajan vuoristoa


















Taidettiin olla noin parin kilometrin korkeudessa maanpinnasta tässä alkuviikosta, kun vierailimme Dharamsala nimisessä vuoristokaupungissa. Vähän hämmensi nähdä se turistien määrä, kun Amritsarissa niitä erittäin harvoin huomaa. Dharamsala on siis Dalai-laman asuinpaikka, ja sehän niitä ihmisiä sinne vetää. Nähtiin me vissiin hänen autonsakin kulkevan hänen temppelinsä ohi, kun poliisisireenit ujelsivat ja hitonmoinen ihmisryhmä katsomassa sitä. Juuri oltiin tälle temppelille kävelemässä katsomaan mitä siellä tapahtuu, ja eräs nainen käveli meidän ohitse ja ystävällisesti tokaisi että "You missed him". No mutta lähellä kuitenkin!

Muuten oli kyllä ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka, en ole niin korkeata vuoristoa koskaan nähnyt. Ihan hyvä myös että tämä visiitti tapahtui näin reissun lopussa, sillä iltaisin ja öisin oli kyllä hyvin viileät oltavat, ulkona ihan takkikeli. Ehkä nyt ei sitten ole niin isoa shokkia palata Suomen säähän (on kuitenkin).

Tänään kävimme viimeisen kerran työtomistolla. Neljä videota sain editoitua, ja ihan tyytyväinen niihin voi olla. Ennen lähtöä tänne vähän varoiteltiin, että Intiassa tykätään vähän erilaisesta tyylistä videoissa ja valokuvissa, ja että me ei välttämättä oltaisi niihin tyytyväisiä. Noin ei oikeastaan käynyt, kun sain kuitenkin aika vapaat kädet videoiden tekemiseen, joten ihan omannäköisiä niistä tuli. Ainut mikä pisti vähän korvaan meidän esimiehen suusta oli se, että intialaiset eivät pidä lähikuvista, vaan haluavat että kuvissa näkyisi kaikki mitä voikaan näkyä. Kai se on sitten tätä kulttuuria.

Sunnuntaina pois.

- Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti